måndag 28 september 2009

På besök i klassrummet

Vi börjar nu få några klassrumsinstallationer på plats. Ambitionen är att göra det snabbt och enkelt för läraren att ansluta den bärbara datorn till nätverk och projektor. I princip kan nu läraren gå med datorn påslagen från sina arbetsplats till klassrummet och direkt visa bildskärmen på projektorn utan omstarter och inloggningar!

En av de lösningar vi utvecklat för att är ett väggfast bord med en fällbara bordsskiva.
Lösningen gör det möjligt att "ta fram" bordet vid behov och undviker allt trassel som kan uppstå med kablage på golvet (som också kan bli ett stort problem för städpersonalen).



Här är vyn av hela lösningen sett från klassrummet. Här har man valt att placera bordet på kortsidan i anslutning till tavlan. I andra situationer kan det vara fördelaktigare/nödvändigt att placera bordet på långsidan.


fredag 25 september 2009

PIM eximinatorerna laddar upp

Ett gäng glada PIM eximinatorer (och Staffan, som verkar gladast) tillbringade fredag förmiddag på Campus Skellefteå med att "nätverka" och hämta ut sin bärbara dator. Gruppen får nu agera testpiloter och kontollera att den bärbara plattformen är "PIM-kompatibel", dvs att all programvara finns på plats och fungerar på ett sådant sätt att PIM-utbildningen går att genomföra. Gruppen kommer att träffas med jämna mellanrum för att utbyta erfarenheter kring arbetet med PIM och utvecklingen ute på skolorna. Träffarna kommer att förläggas ute på skolorna. Nästa träff blir på Örjanskolan som varit pilot-skola vad det gäller den bärbara plattformen till personalen och IT i klassrummet.

lördag 12 september 2009

Tack och hej till Ursviksskolan

Vi säger tack och hej till Ursviksskolan som nu får "segla vidare" på egen hand men vi håller kontakt med dem via vår egen "Robert" som kommer att rapportera tillbaka på den här bloggen - se Roberts tidigare inlägg.

I horisonten börjar PIM-utbildning att dyka upp. Förra veckan utbildades alla PIM handledare ute på Campus. Vi vänta fortfarande på besked angående vilka applikationer och versioner som skall användas när man kör med Windows Vista på sin dator.

fredag 11 september 2009

Ironi!

Jadu Torsten, det här med ironi är svårt. Såväl i skrift som i verkliga livet.
Ironiskt är det också att jag som it-utvecklare tycks vara den enda i personalen som har problem med den trådlösa uppkopplingen där hemma.
Bra på sitt sätt förvisso, då det innebär mindre datajobb för mig, men nog känns det omodernt med en nätverkskabel tvärs över vardagsrumsgolvet.

Måste åtgärdas!

/"Den nervöse stackaren" - som för övrigt beställt en skrivplatta...

tisdag 8 september 2009

En ny mötesplats på Mötesplatsen!

Nu finns en "mötesplats" på Mötesplatsen för Skola 2.0. Här kan du få tips, ställa frågor och få hjälp (eller själv hjälpa andra) med ett och annat.


Den bärbara datorn

Dell™ Latitude™ E6500

Vill du vrida och vända på den lite innan du har den framför dig så kan du titta här.

- Ä den int schnygg så säg!

Om det är något du annat du funderar över när det gäller den bärbara datorn så hittar du handboken här.

söndag 6 september 2009

Bilder från genrepet

Robert var uppenbarligen lite nervös inför genrepet så han tog med en kvinnlig kollega som sällskap. Här ser ni en sammanbiten Robert som med full koncentration tar sig an det nya arbetsredskapet under det att hans kvinnliga kollega, som verkar en aning mer avslappnad, roat betraktar det hela.


När introduktionen var över kunde Robert enkelt och galant hanterar den nya "kortinloggningen" som införs i samband med Skola 2.0.

onsdag 2 september 2009

Genrep

Lars Hällstig är handledare vid den introduktion ni får i samband med att ni hämtar ut er dator. Han är inte bara en mycket trevlig kille han lämnar heller ingenting åt slumpen. På fredag generalrepeterar han genomgången tillsammans med Robert Sandström från Ursviksskolan. Ett smart val eftersom Robert fungerar som it-utvecklare på skolan och på detta sätt får hela helgen på sig att förbereda sig för att kunna hjälpa er när ni kommer tillbaka till skolan med er bärbara dator ;-). Tack Robert... du är ett föredömme för oss alla!